• Halvårsplan august-desember 2017

Nå er halvårsplanen her!

• Barnehagesanger

19/09/2012

Her er sangene vi synger oftest, og som vi vil barna skal være mest kjent med. Repetisjon er viktig for de små, det gir trygghet og fører til gleden av gjenkjennelse og mestring. Mange av barna har imponert oss med at de har lært bevegelsene etter bare noen uker. Det kommer flere sanger etterhvert som vi utvider repertoaret med.

• Avdelingen vår

17/08/2017

v>

Vi er en småbarnsavdeling med 14 barn i alderen 1-3 år. I år har vi 4 gutter og 2 jenter født i 2015, 5 jenter og 3 gutter født i 2016.

Vi har en stor og lys avdeling med mye boltreplass og sofaen som innbyr til ulike kose- og lekeaktiviteter. I tillegg har vi to smårom, leserommet og bil/byggerommet vårt som gir gode muligheter for gruppedeling.

Vi liker veldig godt å være ute i all slags vær og går kortere og litt lengre turer i nærmiljøet. Gamlebygget, lekeplasser, Flatebysenteret, hestesenteret eller gymsalen - tur gir uansett mye glede og læring for alle.

Vi voksne på avdelingen er opptatt av at barna skal være trygge og glade. At de får mye kos og nærhet, blir lyttet til og tatt på alvor. Faste og gode rutiner, humor, mye latter og god kommunikasjon mellom barn og voksne, samt de voksne og foreldre synes vi er viktig for at vi skal nå målet vårt.

Lek er noe vi setter høyt på avdelingen vår. I lek får barna brukt fantasien sin, de får utforske verden på sin egen måte, utvikler sitt språk og sosial kompetanse.

Vi legger også vekt på medvirkning og inkludering av barna i daglige gjøremål. Dagens barn får være med å dekke bordet, hjelpe til på kjøkkenet og vaskerommet.

I samlingsstundene våre synger vi sanger fra et fast reportoar(linken til sangsamlingen vår ligger til høyre). Vi fokuserer på at barna lærer å få glede av å delta på samlingsstunder, samt at de gjør det på sine egne premisser.

Vi samarbeider tett med Pluto og deler barna i grupper på tvers av avdelingene, har fellessamling hver fredag, er mye sammen på morgenen, i sovetida og på ettermiddagen slik at barna blir godt kjent med både små og store på hele huset.

Hilsen små og store på Mars.