• Barnehagesanger

19/09/2012

Her er sangene vi synger oftest, og som vi vil barna skal være mest kjent med. Repetisjon er viktig for de små, det gir trygghet og fører til gleden av gjenkjennelse og mestring. Mange av barna har imponert oss med at de har lært bevegelsene etter bare noen uker. Det kommer flere sanger etterhvert som vi utvider repertoaret med.

• Avdelingen vår

11/02/2021

edf40wrjww2utHPContent:FullText
    v>

Velkommen til Pluto

Litt om Pluto.

Vi er en gjeng glade store og små mennesker på en småbarnsavdeling, og flere blir vi – i april blir vi 12 barn (1 og 2 åringer) og 4 voksne. Her på Pluto jobber vi mye med språkutvikling, motorikk og positivt sosialt samspill – lystbetont og med glimt i øyet. Vi bruker mye udefinerbare lekematerialer, som pappesker, små krakker og små flasker med visuelt innhold. Dette skaper kreativitet og fantasi på en annen måte enn bare tradisjonelle ferdig definerte leker. Alt vi jobber henger sammen med mestringsfølelse og selvstendighetsfølelse. Et av satsningsområdene til barnehagen i år er barns psykiske helse – vi jobber for at barna skal ha det bra med seg selv og hverandre -  med tilstedeværende voksne som observerer, veileder, følger opp og tilrettelegger for gode relasjoner. Et annet satsningsområde i år er språkutvikling. Så vi har fordypet oss i historien om Lille larven Aldrimett og regler om Fem små apekatter; fortalt, dramatisert, snakket om og lekt – her er det masse språkutvikling, og ganske gøy når krokodillen spiser apekattene en etter en…smæck!

I en barnegruppe er det viktig å se hvert enkelt barn og dets behov, det er spennende som voksen og følge hvert barns utvikling, og se at det vi jobber med bærer frukter.

Dokumenter du kan laste ned